RVS plaatjes lasergraveren

Er bestaan grofweg twee manieren voor het lasergraveren van metalen plaatjes: graveren met een laser van gecoate metalen en lasergraveren van niet-gecoate metalen zoals roestvrijstaal (RVS).

Bij het graveren van gecoate metalen zijn verschillende contrasten en effecten mogelijk en de resultaten zien er meestal heel fraai uit. Deze vorm van lasergraver van metalen plaatjes komt daarom vooral vaak voor wanneer de schoonheid van de inscriptie belangrijk is.

Echter omdat bij gecoate metalen de coating vaak van een zachter materiaal is, dan het onderliggende metaal, kan de inscriptie na verloop van tijd wat gaan slijten.

Is slijtvastheid een belangrijke vereiste, dan is lasergraveren van RVS vaak een betere keuze.

Toepassingen waar je dan aan kan denken, zijn het lasergraveren van gereedschap, het lasergraveren van RVS plaatjes voor op grote industriële machines of het lasergraveren van identificatieplaatjes voor bijvoorbeeld militairen.

Voor het lasergraveren van RVS plaatjes maken wij gebruik van een laser met een korte golflengte. Hierdoor kan onze lasergraveermachine rechtstreeks in het RVS een inscriptie aanbrengen.

Procedure lasergraveren RVS plaatjes

Tijd is geld. Daarom is onze procedure voor het lasergraveren van RVS plaatjes erop gericht om zoveel mogelijk activiteiten voor jou uit handen te nemen.

Desondanks zullen wij van jou toch een aantal dingen moeten weten voordat wij voor jou aan de slag kunnen:

  • Wat moeten de verhoudingen worden van de RVS plaatjes?
  • Moet er gaatjes komen in de RVS plaatjes voor bijvoorbeeld schroeven of een ketting?
  • Hoeveel RVS plaatjes wil je laten graveren?
  • Welke tekst moeten er op de RVS plaatjes komen?
  • Welke vereisten gelden er voor het design (lettertype, lettergrootte, symbolen etc.)?
  • Gelden er voor jou nog andere vereisten voor de RVS plaatjes?

Hoe vollediger de offerteaanvraag, hoe beter wij voor jou een scherpe prijs kunnen vaststellen.

Jij kan een offertaanvraag indienen via ons speciale Offerteformulier of via e-mail (info@lasergraverenxl.nl).

Wanneer wij nog vragen hebben naar aanleiding van jouw offerteaanvraag, dan zal een van onze specialisten contact met jou opnemen.

Design maken

Nadat jij akkoord bent gegaan met de offerte, zullen wij een design maken op basis van de aangeleverde tekst en andere specificaties voor het design die door jou zijn aangeleverd.

Ter controle sturen wij een eps-bestand van het design dat wij voor jou hebben gemaakt.

Wanneer jij dat wenst, dan kan jij ook zelf een design aanleveren. Dit is bij voorkeur om een eps-bestand omdat dit bestandsformaat bij lasergraveren van RVS de beste resultaten oplevert.

Naamplaat en huisnummer gegraveerd
Proefplaatje

Bij orders met een groot volume zullen wij één RVS-plaatje graveren en deze als proefexemplaar per post naar jou mailen.

Daarna zullen wij de volledige productie in gang zetten.

Meer informatie

Heb jij nog vragen, dan kan jij altijd contact met ons opnemen via telefoon (+31 (0)85-0710005), ons contactformulier of e-mail (info@lasergraverenxl.nl).

Geïnteresseerd?

Klik op de knop hier onder en vraag een offerte aan

Lasergraveren XL
Kokspad 2, 6883 KA Velp (Gld)
Tel: +31 (0)85-0710005 E-mail: info@lasergraverenxl.nl