Lasergraveren metalen plaatjes

Bij het lasergraveren van metalen plaatjes maakt men meestal gebruik van gecoate metalen. Een gecoate metaal bestaat uit twee laagjes: een dun bovenliggende laagje van een metaal met een laag evaporatiepunt en een onderliggende laagje van een metaal met een hoog evaporatiepunt.

Bij dergelijke gecoate metalen plaatjes snijdt de lasergraveermachine door het bovenste laagje terwijl de laser de onderliggende laag intact laat.

Voor lasergraveren zijn verschillende soorten gecoate metalen plaatjes verkrijgbaar waarbij het belangrijkste verschil zit in de gebruikte metalen voor de boven- en onderlaag. Hiermee kunnen verschillende contrasten en andere effecten worden bereikt.

In de praktijk blijkt dat deze vorm van lasergraveren van metalen tot de meest prachtige resultaten kan leiden die helemaal aansluiten op de wensen van de opdrachtgever.

Kiezen voor de juiste metalen plaatjes

Het uiteindelijk resultaat van lasergravering in een metalen plaatje hangt dus in sterke mate af van de keuze van het gecoate metaal. Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig zijn om de juiste metalen plaatjes te kiezen.

Dit is echter geen reden voor zorg, want bij Lasergraveren XL hebben wij specialisten in dienst die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem voor een deskundig advies contact op via e-mail (info@lasergraverenxl.nl), telefoon (+31 (0)85-0710005) of ons contactformulier.

Alternatief voor gecoate metalen plaatjes

Het lasergraveren van gecoate metalen plaatjes heeft echter ook één nadeel. Het zit namelijk zo dat metalen met een laag evaporatiepunt vaak ook zachter zijn dan metalen met een hoog evaporatiepunt. Dit betekent dat de bovenste zachte metaallaag na verloop van tijd kan slijten waardoor de gegraveerde inscriptie minder goed leesbaar wordt.

Bij toepassingen waarbij slijtvastheid belangrijker is dan een mooi grafeerwerk, kunnen wij daarom jouw metalen plaatjes ook graveren op niet-gecoat roestvaststaal (RVS). Hiervoor gebruiken wij een andere techniek van graveren met een laser, waarbij de lasergraveermachine rechtstreeks in het RVS een inscriptie aanbrengt.

Offertetraject

Wanneer jij een redelijk goed beeld hebt van wat je wilt, dan is de volgende stap een offerteaanvraag indienen via ons speciale Offerteformulier of via e-mail (info@lasergraverenxl.nl). Hoe vollediger de offerteaanvraag, hoe beter wij voor jou een scherpe prijs kunnen vaststellen.

Overigens is in deze fase nog niet heel erg, wanneer jij nog twijfelt over sommige specificaties voor jouw gegraveerde metalen plaatjes. Naar aanleiding van jouw offerteaanvraag zal een van onze specialisten namelijk contact met jou opnemen om de offerteaanvraag door te bespreken.

Op basis van jouw offerteaanvraag en eventueel aanvullende informatie zullen wij vervolgens een gespecificeerde offerte opstellen.

Extra service

Bij Lasergraveren XL hechten wij grote waarde aan klanttevredenheid. Daarom bespreken wij met jou altijd eerst jouw wensen voordat wij de metalen plaatjes daadwerkelijk gaan graveren. Onze service gaat echter verder.

Lasergraveren XL kan ook helpen bij het maken van een design voor het graveerwerk van jouw metalen plaatjes. Voordeel hiervan is dat je zeker weet, dat jij beschikt over een design dat geschikt is voor lasergraveren. 

Wij kunnen voor jou de metalen plaatjes leveren om te graveren met een laser, maar wanneer jij wilt, dan kan jij ook zelf de metalen plaatjes leveren. Dat is een voorbeeld van de flexibiliteit die wij graag bieden.

Meer informatie

Heb jij nog vragen, dan kan jij altijd contact met ons opnemen via telefoon (+31 (0)85-0710005), ons contactformulier of e-mail (info@lasergraverenxl.nl).

Geïnteresseerd?

Klik op de knop hier onder en vraag een offerte aan

Lasergraveren XL
Kokspad 2, 6883 KA Velp (Gld)
Tel: +31 (0)85-0710005 E-mail: info@lasergraverenxl.nl